Rođendanski sklop aktivnosti u skupini Pingvini

Rođendanski sklop aktivnosti u skupini Pingvini započeo je na inicijativu odgojitelja koji su aktivnosti oko proslave rođendana u vrtiću htjeli obogatiti novim sadržajima. Započeli smo s izradom plakata na kojem smo popisali rođendane sve djece( kronološkim slijedom popisali rođendane, popisali mjesece u godini, ispisivali brojevno dječje rođendane), izradili plakat s igrama rođendanske tematike ( rođendanski memory kartice, rođendanske slagarice označene brojevima, bojanke s rođendanskim motivima, rođendansku matematiku i sl...).
Temu rođendana smo provukli kroz uobičajene vrtićke aktivnosti i prilagodili ih našoj dobnoj skupini. Djeca su sudjelovala u izradi  stolice koju smo kaširanjem i bojanjem preuredili u novu rođendansku stolicu.
Ovim smo aktivnostima pridonijeli jačanju zajedništva u našoj grupi, poticali djecu na brigu i empatiju prema prijateljima iz vrtića, obogatili cjelokupan život  djece u vrtiću novim sadržajima i uspostavili veselu i ugodnu atmosferu koja pridonosi općem boljem i radosnijem raspoloženju sve djece u skupini.
 

Odgojiteljice Tea  i Marina 

© 2022 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.