Prijedlog aktivnosti odgojiteljica skupine Trešnjice

Ne postoji bolji način od povezivanja i druženja s djecom od igre. Stoga, ako vam se ne daju igrati samo one igre koje predlaže dijete, podsjetite vi njega na neke druge.

Bijeg od morskih pasa
Po sobi, a može i vani, rasporedite papirnate tanjure. Oni predstavljaju kamenje po kojemu se hoda, a okolo je more prepuno moorskih pasa. Cilj je doći s jednoga kraja prostorije na drugi, a ne ugaziti u more. Možete postaviti i dva seta papirnatih tanjura u dvije različite boje pa napraviti natjecanje s djetetom.

Kuglana
Plastične boce od soka ili mlijeka oboje se u različite boje. Uzme se manja lopta i gađaju se boce. Može se prije toga dogovoriti koja boja nosi više bodova. Svatko ima pravo na dva bacanja u nizu (ako iz prve ne sruši sve boce). I tako deset krugova i zbrajaju se bodovi. Dobro će doći i za vježbanje zbrajanja.

Koja boja nedostaje
Na početku svako dijete i roditelj donese nešto žuto, nešto plavo, nešto crveno… I tako dok ne skupite puno boja. Bilo bi dobro da su to neki sitniji predmeti. Svi se poredaju u neki krug ili na stol. Zatim se zamoli djecu da se okrenu ili zatvore oči dok vi maknete jedan od predmeta i zatim pitate: “Koja boja nedostaje?”
Ovo se može igrati i sa sitnim premetima, ne nužno klasificiranim po boji (mogu biti oblici, veličine predmeta i sl.). Varijacija je još i da dva predmeta samo zamijene mjesto pa pitate: “Tko je s kim zamijenio mjesto?”

Odgojitelji skupine Trešnjice
 

© 2022 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.