Tjedan zdravlja u DV Cvrčak

Dječji vrtić Cvrčak od 06. do 09. travnja 2021. sudjelovao je u projektu "Tjedan zdravlja". Projekt je nastao kao suradnja HZJZ  i vrtića koji su pripremili razrađene aktivnosti prema temama i dobi za svaki dan. Provedbom brojnih aktivnosti kod djece se željelo osvijestiti važnost očuvanja zdravlja od najranije dobi. Aktivnosti koje su se svakodnevno provodile  tematski su bile usmjerene prema jednoj od zdravih navika.
U utorak 06.04. je bio dan za tjelesne aktivnosti pod temom "Uskočimo u utorak". Srijeda 07.04. kao glavni dan projekta kojim je obilježen Svjetski dan zdravlja provodile su se aktivnosti na temu zdrave prehrane uz slogan "Super zdrava srijeda". U četvrtak 08.04. djeca su se prisjetila važnosti vode za zdravlje i prevenciju bolesti na temu "Čuvajmo čistu vodu u četvrtak". Tema na kraju tjedna 07.04. bila je "Probdijemo pospani petak". I u našem vrtiću obilježio se Svjetski dan zdravlja i drugim raznim zanimljivim aktivnostima.
U projektu su sudjelovale skupine Ježići i Sovice iz Zapoljske, skupina Jagodice iz Đalskog, skupina Bubamare iz Vukomerca i skupina Cvjetići iz Turopoljske.


    

Nikolina J. zdravstveni voditelj i Tihana Meaški, pedagog© 2022 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.