Živjeti zdravo

U sklopu projekta „Živjeti zdravo u vrtiću“  i obilježavanja tjedna zdravlja skupina „Ježići“ nastavila je s aktivnostima koje svakodnevno provodi. U ovom tjednu zdravlja pojačano su se bavili jačanjem zdravih navika. Glavna tema u  skupini je i Održivi razvoj-Priroda i mi, Tradicija i mi, pa se sve lijepo nadopunilo.

 
  • S važnosti vode djeca su odavno već upoznata te zato koriste  bočice iz kojih piju vodu i tako uvijek znaju koliko i jesu li dovoljno popili. Vrlo lako zamjenili su  jednokratne plastične čaše bocama  i time smanjili otpad.
   
  • Tjelesna aktivnost jako je važna, tako da od malih s djecom se provodi svakodnevna jutarnja tjelovježba na terasi, dvorani ili sobi – opće pripremne vježbe za jačanje velikih mišićnih skupina, dječji aerobic, yoga, a sada su djeca najstarija skupina te je oformljena  mala TRČAONA. Svako jutro djeca trče 1 KM na igralištu. Prije trčanja obavezno je zagrijavanje na terasi, a nakon vježbe istezanja. Često planiraju i duže šetnje npr. do Maksimira gdje promatraju i promjene u prirodi.
   

  • Uz zdravu vrtićku prehranu konzumira se i puno voća. U tjednu zdravlja djeca su se počastila  smootiem od voća i povrća koji su sami pripremali. To je ujedno bio i poticaj da djeca spoznaju kako i kod kuće mogu vrlo lako i brzo pripremiti zdravi obrok.