Aktivnosti u skupini Ljubičice

Od početka pedagoške godine, skupina Ljubičice uključila se u nacionalnu kampanju "Čitaj mi". Kampanja služi za promicanje čitanja na glas djeci od najranije dobi, što djeci pruža mnogostruke dobrobiti na svim područjima razvoja.
Djeca u skupine stekla su naviku slušanja priča i/ili stihova. Svakodnevno čitaju razne slikovnice. Također i oni sami posežu za slikovnicama, listaju ih samostalno ili u manjim skupinama, čak su zapamtili neke rečenice koje ponavljaju, pokazuju i imenuju likove, predmete, boje...
Odgojitelji su odlučili proširiti repertoar tako i omogućiti djeci da podijele svoje omiljene slikovnice od kuće, sa prijateljima u jaslicama. Također cilj je da i djeca (roditelji) mogu posuđivati slikovnice jedni od drugih. Tako je formiran centar za razmjenu slikovnica. Centar se nalazi u hodniku, te je dostupan i roditeljima. Centar je formiran je 23.04. na Svjetski dan knjige, a dodijeljen mu je i simboličan naziv "Pusti brigu, uzmi knjigu". Od toga dana,  dvadesetak slikovnica spustilo se sa police "Novo" na policu "Pročitano".
Napominjemo da smo prilikom formiranja centra poštovali epidemiološke mjere, tako da se na polici nalazi i pribor za dezinfekciju knjiga.
Aktivnosti skupine Ljubičice se nastavljaju...
 
Odgojiteljice skupine Stela M. i Nikolina T.

   

© 2022 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.