Područni objekt Vukomerec 43

Vrtić

Telefon: 01/ 2371-000

Naš vrtić u Vukomercu jedini je prostor koji je preuređen za vrtić. Nekoć je to bila policijska postaja. Od prvog preuređenja 1971. do danas prostor je osposobljen za 4 skupine predškolske djece od dvije godine do polaska u školu. Nekoliko djece u mlađu skupinu dolazi iz naših objekata u Zapoljskoj i Turopoljskoj. Kao i u našim drugim vrtića u kojima ima djece iz cijelog Zagreba,tako je odnedavno i ovdje. Još nedavno su u njemu boravila samo djeca Vukomerca i to već nekoliko naraštaja, što ovom vrtiću i dalje daje obilježje lokalnog – kvartovskog vrtića. Bivša djeca-današnji roditelji pomažu na razne načine; od malih radnih akcija na igralištu do zajedničkih druženja (priredbe, proslave, kestenijade, roštiljade, fašničke povorke uz bakine krafne…)

Sobe u Vukomercu su male, pa tu upisujemo manje djece. Maksimalni kapacitet je 90 djece. Građevinske nedostatke pretvaramo u prednosti. Neke sobe kao i središnja dvorana su prolazne pa po svim ovim prostorima djeca kruže, druže se i igraju zajedno. Zato u ovom vrtiću i vlada naglašena obiteljska atmosfera.

Zahvaljujući dobroj suradnji s roditeljima i osobnom angažmanu odgojiteljica opremu vrtića dopunjavamo različitim sredstvima za igru i aktivnosti – od plastičnih bočica do kompjutora.
U središtu zgrade mali je atrij koji odgojiteljice i djeca koriste za vrtlarenje i eko aktivnosti, kao i veliko sjenovito dvorište. Središnja dvorana, iako je mala koristi se za igre, druženja, manje predstave, gledanje TV, i druge vesele događaje.

Stručni suradnici koriste u Vukomercu sobu odgojitelja za svoj rad prema rasporedu. Psiholog radi u Vukomercu utorkom, logoped  srijedom, zdravstvena voditeljica četvrtkom, a pedagog petkom.


Pedagoška godina 2023/2024:
 

Skupine u objektu Vukomerec:

  • Pčelice
  • Krijesnice
  • Mravi
  • Bubamare

© 2024 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.