Područni objekt Đalskog 29a

Vrtić

Telefon:01/  2303-405

Dječji vrtić u ulici Ksavera Šandora Gjalskog 29a otvoren je za djecu Borongaja 1969. godine, a građen je za 100 djece. U ovom vrtiću borave 4 skupine djece u dobi od dvije godine do polaska u školu. Nekoliko djece u mlađu skupinu dolazi iz jaslica u našim objektima u Zapoljskoj i Turopoljskoj.
Za razliku od naših drugih vrtića u kojima ima djece iz cijelog Zagreba, ovdje su većinom djeca Borongaja i to već nekoliko naraštaja, što vrtiću Gjalski daje obilježje “kvartovskog” vrtića. Sva djeca odlaze u susjednu osnovnu školu s kojom surađujemo i posjećujemo ju tijekom cijele godine.
Izlazak na dvorište preko terasa kroz garderobe omogućuje da se djeca unutar vrtića sigurno kreću te za igre i aktivnosti koriste sve prostore vrtića. Velika natkrivena terasa duž čitavog vrtića gotovo cijele godine omogućuje siguran i kvalitetan boravak na zraku i zajedničke igre velikih i malih. Prostrani svjetli hodnik i predvorje glavnog ulaza pretvaraju se prema zamislima djece i odgojiteljica u dvorce, radionice, likovne ateljee, čitaonice, ambulante… Djeca različitih skupina igraju se zajedno.
Velika natkrivena terasa duž čitavog vrtića gotovo cijele godine omogućuje siguran i kvalitetan boravak na zraku i zajedničke igre velikih i malih.
Stručni suradnici koriste u Gjalskom zajedničku radnu sobu prema rasporedu. Psiholog u Gjalskom radi ponedjeljkom, pedagog utorkom, zdravstvena voditeljica srijedom, a logoped četvrtkom.


Pedagoška godina 2023/2024 :

Skupine u objektu Đalski:

  • Kruškice
  • Trešnjice
  • Smokvice
  • Jabučice

© 2023 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.