Večer matematike

 04.12.2014. po prvi puta vrtić Cvrčak sudjelovao je Večeri matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (HMD). To je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici, a sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Večer matematike nalik je sajmu,a sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati.
Djeca skupine Lavići i Jagodice iz  objekta Zapoljska 34 te djeca skupine Zečići i Dupini iz objekta Đalski 29 a, zajedno sa svojim roditeljima radili su na riješavanju matematičkih zadataka pripremljenih od strane Hrvatskog matematičkog društva. Večer matematike poticala je  interakciju roditelja i djece te pomaže jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe i izazove.
Večer matematike u našem vrtiću je bila ne samo poučna, već vrlo interesantna i zabavna kako za djecu tako i za njihove roditelje te ćemo se i  sljedeće godine odazvati na ovu manifestaciju.
© 2022 Vrtić Cvrčak. Sva prava pridržana.